Wat voor soorten tuinhuizen zijn er?

Mocht jij het overwegen om een tuinhuis aan te schaffen en te instaleren, dan is het wel zo handig om te weten wat voor soorten er precies zijn. In dit artikel worden de verschillende soorten tuinhuizen doorgenomen om er voor te zorgen dat jij straks de beste beslissing kunt nemen.

Een panelbouw tuinhuis

Allereerst zou jij er voor kunnen kiezen om je tuinhuis op te zetten door middel van een paneelbouw systeem. Bij paneelbouw bevindt zich een raamwerk van houten balken aan de binnen kant van het tuinhuis. Op dit raamwerk van houten balken worden vervolgens planken gemonteerd.

Het voordeel van tuinhuizen die op een paneelbouw manier opgezet zijn, is dat het raamwerk aan balken niet nat wordt. Het hout zal dus minder werking hebben. Je hebt op deze manier langer lol van een tuinhuis met paneelbouw dan van een blokhutsysteem.

Een blokhutsysteem

Bij een blokhutsysteem is een tuinthuis zo opgezet dat dat alle houten planken aan de buitenzijde los op elkaar gestapeld zijn. Het nadeel hiervan is dat het hout alle ruimte heeft om te werken. Je zult dus soms zien dat het hout een paar centimeter kleiner is geworden in de winter.

Ook zal het er voor zorgen dat bepaalde ramen en deuren niet meer goed dicht kunnen in de loop van tijd.

Een modern tuinhuis? Of toch liever klassiek?

Hoe tuinhuizen eruit komen te zien ligt aan het design, maar ook aan het soort hout wat er gebruikt wordt om het tuinhuis op te zetten. Meestal wordt er gebruik gemaakt van zachte houtsoorten als vurenhout of grenen. Dit geeft gewoon een normale houts look, een beetje klassiek dus. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een tack panama volkern tuinhuis te nemen. Deze is opgebouwd uit duurzame HPL gevelplaten en geeft een moderne uitstraling.

Kijk op internet naar allemaal verschillende tuinhuizen, om jou prefecten design uit te kiezen!