Wat zijn de voordelen van het huren van een koffie bar?

Het huren van diensten en producten wordt in de huidige samenleving steeds populairder, zo ontstaan er steeds meer deelplatformen in verschillende branches. Opzich logisch om geen producten aan te schaffen die je incidenteel gebruikt, zo heeft ook het huren van een koffie bar meerdere voordelen! In verschillende situaties kan een koffiebar natuurlijk enorm interessant zijn, denk bijvoorbeeld aan bedrijfsevenementen of feestjes. Het brengt naast heerlijke koffie en hapjes ook een sfeer met zich mee. In dit artikel hebben wij het over de kosten hiervan en de voordelen hiervan t.o.v. de aanschaf van eigen materiaal.

Huren of kopen?

Zoals gezegd wordt het huren van producten steeds populairder en dat is volkomen terecht. Als we de aanschafkosten van alle individuele producten van een koffiebar analyseren komt daar inderdaad een heel ander kostenplaatje uit t.o.v. het huren van de materialen. Denk bijvoorbeeld aan materialen als statafels, barkrukken, meerdere koffieautomaten en glazen. Met name de koffieautomaten en barkrukken zijn grote kostenposten. Je wilt immers wel een professionele uitstraling bieden richting de gasten, de koffiemachines dienen dus hoge kwaliteit koffie te geven en de barkrukken dienen goed te zitten en een kwalitatieve uitstraling te hebben. Wanneer we dan online zoeken naar barkrukken ben je al snel tientallen euro’s per kruk kwijt, reken maar uit wat dit kost bij een groot gezelschap! Een kwalitatief koffie automaat kost al snel enkele honderden euro’s. Er zal dus behoorlijk in de buidel getast moeten worden wanneer al deze materialen aangeschaft dienen te worden.
Bij het inhuren van een koffie bar zal wellicht enkele honderden euro’s gemoeid zijn. Een bijkomend voordeel van het huren is dat er direct een persoon bij ingehuurd wordt die de catering volledig verzorgd, er wordt dus nog werk uithanden genomen ook!