Welke kleur past goed in jouw huis?

Als je net bent verhuisd zijn er vaak een hoop werkzaamheden te doen. In dit artikel gaan we voornamelijk in over schilderwerkzaamheden. Het is namelijk zo dat er veel mensen zijn die niet weten welke kleur zij hun muren willen schilderen. In dit artikel worden er een aantal mooie mogelijkheden ter sprake gesteld. Ook worden een aantal mogelijkheden om de werkzaamheden voor elkaar te krijgen besproken.

Er is van alles mogelijk

In principe is er van alles mogelijk als het gaat om kleuren voor op een muur. Wel is het zo dat er bepaalde kleuren mooier uitpakken bij een bepaalde stijl. Bij een moderne kleur word geadviseerd om standaard kleuren te gebruiken, maar bij een ouderwetse stijl zijn warme kleuren juist mooi. Hierom is het erg lastig om hier advies over te geven. Indien je van plan bent om de stijl van je woning in de toekomst nog aan te passen word er wel aangeraden om standaard kleuren aan te houden. Dit komt omdat standaard kleuren bij vrijwel iedere inrichting passen. Als je juist kiest voor een opvallende of aparte kleur kan dit bij bepaalde inrichten erg lelijk zijn.

Zelf de muren schilderen

De meest voor de hand liggende optie voor de meeste mensen om de muren in een andere kleur te maken is door het zelf te schilderen. Dit zal een hoop tijd kosten en je zal mogelijk last krijgen van veelvoorkomende problemen bij het zelf schilderen. Deze problemen zijn strepen die achter blijven op de muur, en opgedroogde verfdruppels op de muur.

Een verfspuit aanschaffen

Een andere mogelijkheid om zelf te schilderen is door zelf de muur te schilderen door middel van een paint sprayer. Op het moment dat je voor deze keuze kiest zul je hoogstwaarschijnlijk tevreden zijn over het eindresultaat. De veelvoorkomende problemen bij het schilderen zoals eerder benoemd zijn met de verfspuit gemakkelijk verholpen. Dit heeft te maken met het feit dat de verf in dezelfde hoeveelheid aan word gebracht. Daarnaast is het schilderen met een verfspuit ook een stuk sneller dan schilderen met een roller en of kwast. Ook is het een stuk makkelijker om bij ieder gaatje en hoekje te komen met de verfspuit. De prijs van een verfspuit ligt wel aanzienlijk hoger dan een roller of een kwast, maar een verspuit is een stuk fijner en zal zorgen voor een mooier eindresultaat.

Een schilderbedrijf inhuren

De laatste optie die je kunt overwegen indien je schilderwerkzaamheden te doen hebt is het inhuren van een schilderbedrijf. Zij zullen je geheel ontlasten van de schilderwerkzaamheden zodat jij niets hoeft te doen. Wel is dit een stuk duurder dan zelf schilderen. Hierom is hete van belang om het zo goedkoop mogelijk te laten doen. Een goede manier om goedkope schilderbedrijven te vinden is door offertes aan te vragen bij een aantal bedrijven. Aan de hand van een offerte kun je gemakkelijk zien of de tarieven overdreven hoog of laag zijn. Tot slot is het belangrijk om naar de resecties van het bedrijf te kijken, hier kun je vaak aan zien of het bedrijf goed te werk gaat.