Woonartikelen voor je keuken: tips en hints

De keuken is meer dan ooit het kloppende hart van je woning, de plek waar je gezellig samen met het gezinnetje tafelt, maar ook waar je gasten ontvangt, van heerlijke aperitief met bijhorende hapjes geniet en waar natuurlijk de heerlijkste gastronomische pareltjes op het bord worden getoverd. Goed nadenken over hoe je keuken inrichten, is dan ook een echte must. Je keuken moet stralen, je gasten moeten er heerlijk kunnen vertoeven en ze moet het favoriete plekje van het hele gezin worden. Met onze tips wordt deze ruimte jouw droomruimte.

Een zithoek mag niet ontbreken

Hoe groot of klein je keuken ook is een zithoek mag niet in het knusse keukenplaatje ontbreken. Wie niet de ruimte heeft om een lazy lounge in de keuken te installeren, kan misschien overwegen om het kookeiland een klein stukje te verlengen en wat barkrukken, die onder het werkblad schuiven, te voorzien. Heb je wel de ruimte dan kan je het natuurlijk iets groter zien en bijvoorbeeld een extra tafel met hippe stoelen of hippe keukenbanken uit de grond stampen. We brengen veel tijd door in de keuken en dan is een zithoek het perfecte woonartikel om als eerste een welverdiend plaatsje in hart van onze woning te geven.

Kleine accessoires voor een groot verschil

In plaats van elk woonartikel voor de keuken in detail te beschrijven, denken we liever aan je kostbare tijd en zetten we snel enkele kleine keukenaccessoires die een groot verschil kunnen maken voor jou op een rijtje.  Wil je van de keuken een energieke en stijlvolle ruimte maken, kies dan voor een pedaalemmer die bij de stijl van je keuken aanleunt, een vrolijke muurdecoratie, past zowel in landelijke als moderne keukens en tafellinnen dat het knusse karakter van je zithoek in de schijnwerpers plaatst. Tot slot hebben wij ook een sterke voorkeur voor een streepje urban jungle in de keuken. Denk daarbij aan organische accessoires zoals hangplantjes, een terrarium met cactusjes of wat kronkelende kruiden.