Woonplant van de maand augustus is de Kalanchoë

De Kalanchoë, een kamerplant met de sierlijkste kleuren en unieke vormen. Deze plant is een ideale kamerplant voor mensen met weinig tijd. Deze bloeiende kamerplant heeft maar weinig verzorging nodig is dan ook erg gemakkelijk in het onderhoud. U kunt deze plant eenvoudig kleurrijk en bloeiende houden. De Kalanchoë beschikt over dikke en stevige blaadjes, deze bladeren houden zelf wat vocht vast waardoor ze niet zo vaak water nodig hebben. Alleen al door de unieke uitstraling verdiend de Kalanchoë de titel van woonplant van de maand. Deze kamerplant is erg geschikt voor het interieur, om zo op een eenvoudig manier meer kleur te geven aan een ruimte. Doordat de plant gemakkelijk te verzorgen is heeft u niet per se groene handen nodig. Er zijn verschillende soorten van de Kalanchoë, een van de bekendste is de Kalanchoë Blossfeldiana. Dit soort beschikt over unieke getekende bladeren en deze zijn hoge en dunnen planten met bloemetjes die op lampionnen lijken.

De herkomst van de Kalanchoë

De Kalanchoë is een plant die behoort tot de vetplantenfamilie. Er zijn meer dan 100 verschillende soorten die onder deze plant vallen en veel ervan komen oorspronkelijk uit Madagaskar. Deze plant wordt ook wel een zogenaamde kortedagplant genoemd, dit houdt in dat de bloemknoppen pas gaan vormen als ze minder dan twaalf uur licht per dag opvangen. De naam van deze sterke kamerplanten komt van het Chinese woord ‘Kalan Chau’.  De Kalanchoë is vooral bekend in China en ook in Zuid- en Zuidoost Afrika. Rond het jaar 1930 werd deze exotische plant Europa binnen gehaald, dit werd gedaan door een Duitse zaadhandelaar. De naam van de man die de Kalanchoë Europa hebben binnengehaald is Robert Blossfeld, zijn naam is dan ook gegaan naar de Blossfeldiana. De plant heeft het gemak van een vetplant en de uitstraling van een tropische kleurrijke beauty. De Kalanchoë krijgt ook nog een pluspunten voor het feit de meeste soorten van deze plant gewoon in de volle zon kunnen staan. Op deze manier is de Kalanchoë een geschikte plant om de vensterbank mee op te vrolijken.

Verzorging en plaatsen van deze kleurrijke plant

Deze unieke kamerplant staat bekend om de makkelijke verzorgen en daarnaast door de sierlijke uitstraling. Veel bloeiende kamerplanten hebben meer verzorging nodig om de kleuren en sierwaarde te behouden. Dit geldt niet voor de Kalanchoë, deze kan met weinig verzorging in een prima staat blijven en goed doorbloeien. Om de Kalanchoë nou optimaal te laten groeien en bloeien en de mooiste kleuren uit deze plant te krijgen zijn er wel een aantal punten waar u op kunt letten. De standplaats maakt niet heel veel uit, deze kan zowel in de directe zon als op een donkere plek staan. Doordat de Kalanchoë valt onder de familie van de vetplanten kan deze zware omstandigheden overleven en ontwikkeld deze zijn eigen natuurlijke voedingsstoffen. Het is dus niet nodig om deze plant nog extra voeding toe te dienen. De Kalanchoë is dus een gemakkelijke plant, maar met een zeer unieke uitstraling, deze plant kan overal in het interieur worden geplaatst!