Wrijven en stofzuigen in één stap werkt eigenlijk

De Kärcher-reiniger voor harde vloeren belooft stofzuigen en afvegen in één stap te combineren, zodat u niet extra hoeft te stofzuigen voordat u de vloer afveegt. Tenzij er grote delen rondslingeren. Zuig het beste stlgoed niet weg, zie de instructies. En ook geen puntige stenen. In een kinderhuishouden als het onze betekent dit dat je de vloer scant voordat je de harde-vloerreiniger gebruikt, want er ligt altijd wel een of andere Lego-steen of bosvondst rond. Zodra dit is opgelost, staat niets het stofzuigen en afvegen in de weg!

Twee rollers nemen gemakkelijk water op en worden tegelijkertijd een goede stofzuiger gemaakt, een soort zelfreiniging. Met een druk op de knop spint de harde vloer reiniger over de vloer, de rollers bewegen vanzelf, waardoor je bijna het gevoel hebt dat de harde vloer reiniger beweegt alsof het vanzelf gaat, het gewicht heeft nauwelijks invloed op het gewicht. Kruimels en stof worden weggezogen en tegelijkertijd wordt het oppervlak daadwerkelijk afgeveegd. En het is vochtig. Dus de manier waarop je het niet kunt doen met een dweil. Kent u het vervelende wringen? En dan is de Feudel nooit echt droog en is de vloer zo nat dat je eeuwig moet wachten om er weer op te lopen. Nog afgezien van het vuile reinigingswater, waardoor je je afvraagt ​​of het water uiterlijk na drie uitwringende gevoelens reinigingskracht heeft.

Reiniger voor harde vloeren van Kärcher in de test
De bediening van de Kärcher reiniger voor harde vloeren is heel eenvoudig en het resultaat is indrukwekkend.

Welnu, precies deze dingen zijn niet meer nodig met de Kärcher FC 5 Premium harde vloerreiniger! Het was een coole eye-opening ervaring, die ik had bij het testen: de vloer was echt mooi en schoon. Zuig kruimels weg, vingerverfspetters verwijderd van het ochtendschilderij en op de vloer een zeer lichte film van water dat supersnel droogde. Plots was het afvegen van de vloer echt leuk! En dat is wat ik zeg huishouden lui!

Mijn jongens sprongen enthousiast om me heen tijdens het schoonmaken en genoten ervan hoe de vloer plotseling schoon werd en de harde-vloerreiniger zelfs in krappe hoeken en onder meubels terechtkwam – omdat de reinigingskop erg wendbaar en plat is, zodat je hem zelfs moeiteloos in de badkamer kunt gebruiken kan onder het toilet vegen.

De verswatertank ging verbluffend lang mee (volgens de instructies is één tankvulling genoeg voor 60 vierkante meter) en de rollers waren niet meer zo sprankelend wit als in het begin, maar na hetzelfde schoonmaakoppervlak nog lang niet zo vuil als een dweil. En het goede: aangezien het afvalwater rechtstreeks in de afvalwatertank werd gezogen, werden de rollers bij het afvegen herhaaldelijk met vers water bevochtigd, zodat u constant met vers water veegt. Trouwens, de hoezen van de rollers kunnen gemakkelijk in de wasmachine gewassen worden op 60 graden.

Slim apparaat, dat de Duitsers daar ontwikkelden!

De Kärcher harde vloerreiniger FC 5 Premium is geschikt voor alle harde vloeren zoals kurk, steen, tegels, linoleum, PVC, laminaat of parket en is volgens de instructies ook geschikt voor geseald, geolied en gewaxt parket. We hebben het getest op tegels in de badkamer, kurk in de keuken en hal en afgedichte pitchpin-borden in de eetkamer – met overal een zeer goed resultaat! Het enige nadeel: tapijten en lopers moeten natuurlijk nog steeds worden gestofzuigd, omdat de reiniger voor harde vloeren hiervoor niet geschikt is. Je kunt niet echt zonder de Beste stofzuiger. In het grootste gebied, de woonkamer en de kinderkamer, hebben we echter witgekalkt, openporig eiken parket – en we gaven er de voorkeur aan om hier de reiniger voor harde vloeren te gebruiken, om de witte houtkleur van het gekalkte hout niet te verliezen.