Zelf uw interieur maken met behulp van steigerbuizen, koppelingen en steigerhout!

U heeft het vast een keer gezien op het internet of gehoord van uw vrienden en kennissen; meubelen en accessoires met een industriële uitstraling die u helemaal zelf kunt maken. Voor het inrichten van een stoere huiskamer hoeft u echt geen dure design meubelen aan te schaffen, de steigerbuis meubelen zijn een perfecte oplossing.

Tegenwoordig zijn er genoeg creatieve voorbeelden te vinden hoe u zelf een bed, een tafel of een kapstok kan maken van steigerhout en steigerbuizen. Een eigen meubel maken is op deze manier hartstikke gemakkelijk en leuk om te doen. Zoekt u meer uitdaging en bent u ook nog eens creatief? Ga dan zelf aan de slag met deze steigerbuizen, koppelingen en steigerhout, en creëer uw unieke inrichting!

Daarnaast zijn deze soort meubels ook ideaal voor buiten, ze zijn robuust en waterbestendig. Let wel, wanneer u een steigerbuizen tuinmeubel wilt maken dat u aluminium buizen koopt. Aluminium roest niet en wordt dus ook niet oranje. Echter wordt het aluminium na een tijd wel dof door de oxidatie. Maar wees niet bang, dof aluminium ziet er vaak nog stoerder uit!

Ook voor hangende toepassingen zijn steigerbuizen een geschikte oplossing. Ze zijn erg stevig en makkelijk te bevestigen. U kan bijvoorbeeld heel gemakkelijk een boekenkast van steigerbuizen en steigerhout aan de muur monteren. Door middel van de gaten in de voetplaat van een buiskoppeling kunt u eenvoudig een steigerbuis met schroeven of bouten aan de muur vastmaken.

Stoere kapstok van steigerhout en steigerbuizen

Een leuke toevoeging voor uw inrichting is een kapstok gemaakt van steigerhout en steigerbuizen. Voor weinig geld heeft u een zelfgemaakte, stoere kapstok in uw garderobe hangen. Visite en vrienden merken natuurlijk al bij het ophangen van hun jas allemaal uw trendy kapstok op!

Een kapstok van steigerbuizen komt het beste tot zijn recht wanneer de achtergrond van steen is of wanneer de achtergrond een lichte kleur heeft. Hierdoor komen de stoere buizen en buiskoppelingen goed naar voren.

Zelf een kapstok maken

Wilt u zelf aan de slag gaan en een kapstok maken van steigerbuizen, buiskoppelingen en steigerhout? Hieronder vindt u een bouwtekening die u hierbij zou kunnen gebruiken. Een steigerhouten plank kunt u al krijgen vanaf €3,50. Voor het frame van de kapstok kunt u gebruik maken van steigerbuizen en buiskoppelingen. Veel ervaring met klussen heeft u hierbij niet nodig. Buiskoppelingen schuift u eenvoudig over de steigerbuizen heen en kunt u vervolgens vastdraaien met behulp van een simpele inbussleutel. De afmetingen van de steigerbuizen kunt u ook nog eens zelf bepalen. Veel aanbieders van steigerbuizen zagen de buizen speciaal voor u af op maat!

Uw boodschappenlijstje:

Wanneer u de kapstok van de bovenstaande bouwtekening in elkaar wilt zetten heeft u de volgende materialen nodig:

 • A – 1x Buis 1000mm
 • B – 1x Buis 1700mm
 • C – 1x Buis 2000mm
 • D – 4x Buis 300mm
 • E – 2x Buis 835mm
 • G – 4x Hoekverbinder
 • H – 10x Haak
 • J – 5x Leuninghouder
 • K – 6x Voetplaat
 • L- 1x Vintage paneel 400mm / 2200mm
 • 24x Schroef 5x20mm