Zelf verhuizen of een verhuisbedrijf inschakelen?

Wanneer je een nieuwe woning gekocht hebt, is het natuurlijk een hele spannende tijd waarin je heel veel moet regelen. Je zult natuurlijk ook al je spullen moeten verhuizen. Dan heb je de keuze of je dit zelf gaat doen of dat je een verhuisbedrijf in de arm neemt om alles voor je te regelen. Aan beide manieren van verhuizen zijn zowel voor als nadelen op te noemen. Het is dan maar net wat jij zwaarder vindt wegen in het maken van je keuze voor het een óf het ander. Je kunt alles prima zelf doen, maar een verhuisbedrijf is ook handig. 

Zelf verhuizen

Zoals gezegd kun je je inboedel natuurlijk zelf verhuizen. Als je genoeg vrienden of familieleden op kunt trommelen die je er mee kunnen helpen, dan is het prima om zelf te doen. Het is natuurlijk de goedkoopste manier om te zorgen dat je huis in een mum van tijd leeg is. Wanneer je niet teveel spullen hebt en je meubels niet al te zwaar zijn, is het prima zelf te regelen. Het is echter wel zo als je tijdens het verhuizen of onderweg naar je nieuwe woning schade aan je spullen krijgt, dit niet verzekerd is. Je zult dus zelf opdraaien voor de kosten. 

Verhuisbedrijf inhuren

Je zou ook kunnen kiezen om een verhuisbedrijf in te schakelen zoals bijvoorbeeld www.destudentenservice.nl. Dit bedrijf zal je alles uit handen nemen en biedt een all-inclusive service aan. Dit houdt in dat alles van deur tot deur geregeld wordt en je zelf nergens druk over hoeft te maken. Het voordeel is ook dat eventuele schade verzekerd is als je met een goed verhuisbedrijf werkt. Het nadeel kan zijn dat je zult moeten betalen voor de verhuizing. Als je voor bovenstaand bedrijf kiest, worden je wel scherpe tarieven geboden doordat er gewerkt wordt met studenten.

Geen betere keuze

Of je zelf je inboedel wilt verhuizen of er toch een verhuisbedrijf voor wilt gebruiken, is helemaal aan jezelf. Er is geen betere keuze, enkel een keuze die het beste bij je situatie past. Als je het geld niet hebt liggen om een verhuisbedrijf in te schakelen, kun je dit het beste gewoon zelf doen. Zorg dan wel dat je je inleest hoe je je inboedel het beste kunt verhuizen zonder schade. Als je toch kiest voor een verhuisbedrijf, weet je zeker dat alles veilig en goed verhuisd wordt. Je betaalt er misschien voor, maar krijgt er ook veel voor terug. Vergeet ook niet om even te checken of je wel een goede inboedelverzekering hebt, want dan heb je toch net weer wat meer zekerheid voor je spullen.