Zijn buiten lampjes en buitenverlichting iets voor mij?

Het is mooi om in de avond buiten lampjes en buitenverlichting te zien. Het geeft een leuke warme sfeer en is mooi in elk seizoen. Denk maar aan kerst, Halloween of aan bijvoorbeeld een buitenfeestje in de zomer. Of gewoon om de tuin, balkon of terras te verlichten als je er in de avond wilt relaxen. 

Welke lampjes zijn het beste voor mij?


Je hebt verschillende soorten lampen voor buiten. Het beste is dus eerst om te bekijken welke bij je past en waar je het voor wilt gebruiken? Hebben we het hier over de voortuin, achtertuin, balkon, terras of schuur. Je kunt namelijk kiezen uit bijvoorbeeld staande lampen, wandlampen, hanglampen, tuinlantaarns en met de huidige technologie heb je zelfs zonnelampen. Het grote voordeel hiervan is dat je deze lampen alleen op een mooi plekje in de zon hoeft te zetten en dan laden ze zich vanzelf op. Hier hoef je dan verder ook niet naar om te kijken. 

Is buitenverlichting snoer iets voor mij?


Buitenverlichting snoer is een snoer met lampen eraan. En deze zijn er in veel verschillende soorten verkrijgbaar, het is maar wat bij je past of wat je leuk vind. Je hebt bijvoorbeeld lichtsnoeren voor Halloween met lichtgevende pompoen gezichtjes eraan, Avenger poppetjes of lampionnen en nog veel meer. En zo is er voor iedereen wat. Dit kun je natuurlijk ook combineren met andere soorten lampen en er een thema van maken, zoals soms met bijvoorbeeld Halloween gebeurt. Dit is heel populair in Amerika en daar zie je tijdens Halloween ook hele buurten die op deze manier verlicht zijn. Buitenverlichting kun je dus ook samen met je buren doen om zo een mooie sfeer voor de buurt te creĂ«ren. 

Voordelen van buitenverlichting


Een groot voordeel van buitenverlichting is niet alleen dat het mooi is, maar dat het ook de kans op inbraken verkleint en de veiligheid vergroot. Een goed verlicht huis is over het algemeen een huis die liever word overgeslagen door mensen die uit zijn op inbraken. Maar het kan natuurlijk aardig wat elektriciteit gebruiken als het de hele nacht aanstaat. Daarom heb je ook buitenlampen met bewegingssensoren, dus als er iemand in de buurt komt dan gaat het licht automatisch aan. Bij sommige lampen kun je de instellingen wijzigen dat ze niet bij elk dier die voorbij komt aangaan. En bij sommige staat het al gelijk goed ingesteld. Dus het is handig om dat wel even na te gaan.

Al met al buitenverlichting is een mooie basis voor een gezellige avond en een leuke sfeer. Het werkt uitnodigend voor gasten en vergroot tegelijkertijd de veiligheid. Een leuke idee voor een EK of een WK om samen te juichen en te genieten tot in de late uurtjes.