Zo kies je de beste stucadoor uit

Ben je aan het verhuizen? Dan kan je een hoop zelf regelen: denk aan plinten erin leggen, schilderen en je woning inrichten. Stuken is wel echt vakwerk. Je kan het daarom het beste uit laten besteden aan een vakman. Maar hoe kies je een goede stucadoor uit? In dit artikel word je geholpen om de beste stucadoor uit te kiezen. Zo staat er een stukje over de stucadoor prijzen en over de kwaliteit van het stucwerk.

Vergelijk offertes voor de beste prijs

Uiteraard wil je de beste stucadoor hebben voor je huis. Maar hoe vind je die? Het is altijd slim om meerdere offertes op te vragen. Door offertes te vergelijken vind je de beste stucadoor prijzen. Hier moet je op letten bij het aanvragen van de offerte:

  • Geef zo gedetailleerd mogelijk aan wat de werkzaamheden zijn. Geef ook aan wat de afmetingen zijn, gewenste afwerking en wat de materiaalkeuze is.
  • Laat een stucadoor langskomen om de werkzaamheden te bespreken en om een goede offerte op te stellen.
  • Vraag naar het uurtarief en de totale tijd die hij verwacht. Heeft hij een richtprijs afgesproken? Dan mag hij daar maximaal tien procent van afwijken.

Vraag ook aan je vrienden of bekenden waar zij het stucwerk aan hebben laten uitbesteden. Hebben zij daar goede ervaringen mee? Dan kan je een offerte opvragen. Uiteraard kan je als er toevallig een klusbusje in je straat staat even informeren. Vraag naar het opgeleverde werk!

Reviews controleren zegt niet alles. Pas geleden was er ook in het nieuws dat bedrijven op grote schaal sjoemelen met de reviews. Een betrouwbare website is klachtenkompas.nl. Hierop kan je kijken of er veel klachten over het betreffende bedrijf is.

Kijk of een bedrijf is aangesloten bij een branchevereniging

Een groot voordeel is het voor jou als een bedrijf is aangesloten bij een branchevereniging. Die bedrijven hebben Algemene Voorwaarden afgesloten bij de Consumentenbond. Je hebt een goede garantie als de stukadoorsbedrijven zijn aangesloten bij het Noa. Dan moet het wel goedkomen!