Zo kom je de koude nachten door in de winter

Het kan zo zijn dat het in de winter in bed vrij koud is. Doordat je het zo koud hebt in bed kom je moeilijker in slaap. Het is zonde om de hele nacht de verwarming aan te laten staan dus je zoekt een andere manier om de koude nacht door te komen. Er zijn genoeg andere manieren waardoor je het niet meer zo koud hebt. Dat lees je in dit artikel.

 

Een elektrische deken

Je zou denken dat een gewone deken warm genoeg moet zijn voor in de winter. Als dat niet het geval is dan kan je ervoor kiezen om een elektrische deken aan te schaffen. Er zijn twee verschillende elektrische dekens. Je hebt namelijk bovendekens en onderdekens. Bovendekens zijn meer voor op de bank. Voor in bed kan je dus beter voor een onderdeken kiezen. Je kan de onderdeken van te voren aanzetten zodat je bed lekker warm is als je gaat slapen. Je kan de elektrische deken de hele nacht aan laten staan of ervoor kiezen om de timer aan te zetten.

 

Winterslaapzak

Als je niet helemaal weg bent van een elektrische deken dan kan je er ook voor kiezen om in een winterslaapzak te slapen. Een winterslaapzak is uitermate geschikt voor de koude winter. Als je hier ook nog je dekbed overheen doet dan kan je het bijna niet koud meer hebben. Er zijn verschillende soorten winterslaapzakken. Denk hierbij aan lichtgewicht slaapzakken, slaapzakken met een comforttemperatuur tot -40 graden en aan de verschillende kleuren die er te verkrijgen zijn.

 

Kwestie van goed kleden

Het lijkt vanzelfsprekend te zijn: de juiste kleding dragen. Denk hierbij aan een lange pyjama of een nachtjapon. Dit zijn kledingstukken die je warmer kunnen maken in de nacht. Dikke sokken aantrekken kan ook heel erg helpen tegen de kou. Dikke sokken zorgen ervoor dat je voeten warm worden waardoor je hele lichaam uiteindelijk warm wordt. Zorg wel voor ruimvallende sokken, zo wordt de bloedcirculatie niet belemmerd.