Zo verklein je de kans op een inbraak in je woning

Nu we in Nederland op punt staan om allemaal op vakantie te gaan, maken veel mensen zich zorgen over een eventuele inbraak op het moment dat ze in het buitenland van het heerlijke weer liggen te genieten. Op zich is deze gedachte niet zo gek, aangezien er in de vakantieperiode minder sociaal toezicht is, waardoor inbrekers eenvoudiger ongezien hun slag kunnen slaan. Maar desondanks kun jezelf de nodige maatregelen nemen om de kans op een inbraak in een woning te verkleinen. Het grote voordeel van de maatregelen die we met je gaan delen, is dat ze het hele jaar door de kans op een inbraak kunnen verkleinen en niet zozeer alleen gedurende de vakantieperiode.

Breng buitenverlichting met sensoren aan

Een oude, maar nog steeds zeer effectieve manier om het voor inbrekers minder aantrekkelijk te maken om te proberen om bij je woning in te breken, is het aanbrengen van buitenverlichting met sensoren. Het grote voordeel van verlichting dat is aangesloten op sensoren, is dat ongewenst bezoek plotseling midden in de schijnwerpers wordt gezet. Dit gegeven schrikt af en daardoor wordt het veel minder aantrekkelijk om een inbraakpoging bij je te doen. Overigens is het werken met sensoren ook goed voor het milieu. De lampen gaan immers alleen aan als er ook daadwerkelijk een persoon binnen het bereik van de sensor komt. Wel zo fijn voor het milieu en je energieverbruik!

Verwijder grote struiken

Sommige mensen hebben schitterende struiken rondom hun huis staan. Echter, deze struiken zorgen ervoor dat het zicht van andere bewoners op je woning wordt belemmerd. Zeker in de vakantieperiode, wanneer het volop zomer is, staan struiken vaak volop in bloei waardoor het zicht nog verder wordt belemmerd of zelfs geheel wordt ontnomen. Kortom, loop eens rond je huis en kijk of er bij de ingangen geen struiken staan die het zicht voor andere bewoners of voorbijgangers belemmeren.

Zet binnenverlichting op tijdschakelaars

Wanneer het dagen lang achter elkaar iedere avond donker is in je woning, dan wordt al snel de indruk gewekt dat je afwezig bent. Deze indruk kun je eenvoudig voorkomen door een aantal lampen in je woning op tijdschakelaars aan te sluiten. Stel vervolgens in dat de lampen op verschillende tijdstippen aan en uit gaan en je zult de schijn wekken dat je ‘s avonds in je woning aanwezig bent.

Beveilig je garagedeur

Voor degenen die een garagedeur hebben, vormt deze ingang tot de woning een risico wanneer je de deur niet voorziet van anti-inbraak maatregelen. In het geval je geen budget hebt kun je zelfs tegen een zeer kleine vergoeding toch maatregelen nemen om het lastiger te maken om via de garagedeur in te breken. Zo kun je bijvoorbeeld een stok tussen de rails van de deur plaatsen zodat hij niet open kan worden geklapt. Ook kun je extra sloten op de deur bevestigen. Besteed dus zeker aandacht aan maatregelen om inbraak via de garagedeur moeilijker te maken. Overigens zijn er een aantal merken garagedeuren op de markt verkrijgbaar die standaard onderdelen meeleveren waarmee inbraak kan worden tegengegaan.

Zoals je inmiddels begrijpt kun je met relatief weinig geld de kans op een inbraak tijdens je vakantie, maar ook gedurende de rest van het jaar, aanzienlijk verkleinen. Een laatste tip die we je willen meegeven, is om het posten van vakantiefoto’s op sociale media achterwege te laten. Dergelijke foto’s kun je beter posten als je terug bent van vakantie. Zo loop je in ieder geval niet het risico dat inbrekers via sociale media weten wanneer je op vakantie bent.

Garagedeur