Zo voeg je een vleugje warmte toe aan een zwart wit interieur

Ben jij helemaal gek op zwart en wit? Een zwart wit interieur is zo fijn, omdat het lekker rustig en clean is. En na een drukke werkdag is het nou eenmaal heerlijk om thuis te komen in een rustgevend huis. Maar als je alleen zwart en wit gebruikt, moet je er wel voor oppassen dat je interieur niet saai en kil wordt. Je wil namelijk dat je woning rust uitstraalt, maar wel knus en gezellig is. Daarom vertellen we je in deze blog hoe je een vleugje warmte kunt toevoegen aan een zwart wit interieur.

Natuurlijke materialen en zachte stoffen toevoegen

Een van de manieren om meer warmte toe te voegen aan een zwart wit interieur is het toevoegen van natuurlijke materialen. Kies bijvoorbeeld voor een houten bijzettafeltje of een nep dierenvacht op de bank. Ook kun je een pluizig tapijt op de grond leggen. Dit ziet er niet alleen heel gezellig uit, maar het is ook heerlijk om je voeten op een zacht tapijt te zetten als je ‘s avonds op de bank zit.

Binnenzonwering

Ook binnenzonwering kan ontzettend veel sfeer brengen. Kies bijvoorbeeld voor houten shutters, jaloezieën of gezellige gordijnen. En binnenzonwering is niet alleen heel leuk, het is ook nog eens ontzettend functioneel. Binnenzonwering beschermt je huis namelijk tegen fel zonlicht en biedt je privacy. Binnenzonwering van Senft is verkrijgbaar in allerlei kleuren; van warm pastel tot stijlvol wit. Zo is er altijd zonwering die bij jouw wensen en interieur past.

Gezellige kaarsen

Kaarsen zijn een hele simpele manier om meteen sfeer toe te voegen aan je interieur. Ook al heb je een strak zwart wit interieur, met een dekentje op de bank en de kaarsjes aan voelt het toch ontzettend knus en gezellig. En als je kiest voor geurkaarsen, kun je meteen genieten van een lekkere geur in je huis.

Groene planten

Ook planten staan heel goed bij een zwart wit interieur. Planten hebben namelijk een fijne natuurlijke kleur, en toch brengen ze subtiel wat kleur aan je interieur. Daarnaast creëren planten een bepaalde huiselijkheid die je zeker kunt gebruiken in een zwart wit interieur.

Een accentkleur toevoegen

Als je er wel voor open staat, kun je er ook voor kiezen om een accentkleur toe te voegen. Zo staan pastelkleuren heel mooi bij een zwart wit interieur, maar je kunt er ook voor kiezen om een hele felle kleur toe te voegen. Hou jij wel van stijlvol en elegant? Dan kun je er ook voor kiezen om te kiezen voor gouden, bronzen of koperkleurige accenten toe te voegen.