Zonnepanelen kopen

Informatie verzamelen
Allereerst is het van belang om voor jezelf een aantal gegevens op een rijtje te zetten voordat je overgaat tot de aanschaf van een zonnepaneel, zodat je een bewuste keuze kunt maken voor het type zonnepaneel. Het is aan te bevelen om een dakscan te laten doen, waardoor je over veel informatie komt te beschikken en jouw zoektocht naar een geschikt zonnepaneel vervolgens een stuk gemakkelijker wordt. Door het invullen van gegevens zoals dakgrootte, gezinssamenstelling en jouw huidige energieleverancier, berekent de dakscan al snel welk type zonnepaneel en de hoeveelheid zonnepanelen het beste bij jouw woning past.

Zonnepanelen vergelijken
Nadat je door middel van de dakscan beschikt over uitgebreide informatie over jouw dak, is het tijd om verschillende zonnepanelen met elkaar te vergelijken. Maar waar let je nu precies op tijdens de aanschaf van een zonnepaneel? Allereerst vergelijk je de soorten zonnecellen; de cellen die het licht van de zon direct omzetten in elektriciteit. De meest voorkomende zonnecelmaterialen zijn monokristallijn, polykristallijn en amorf. Om kort samen te vatten: mono- en polykristallijn zonnecellen hebben beiden een hoog rendement, maar presenteren iets minder bij hoge temperaturen. Monokristallijn zonnepanelen worden vaak toegepast op kleinere daken, terwijl polykristallijn zonnecellen vaak op grotere dakoppervlaktes te vinden zijn. Over het algemeen wordt monokristallijn aangeraden bij huizen met een gemiddeld Nederlands dakoppervlakte.

Garanties
Let bij de aanschaf van zonnepanelen ook op de aangeboden garanties. Er zijn twee soorten garanties: productgaranties en vermogensgaranties. Vergelijk de garanties bij verschillende aanbieders, zodat je bewust een keuze kunt maken voor een aanbieder met de hoogste productgarantie. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw zonnepanelen voor minstens 10 jaar onder deze garantie vallen. Vermogensgarantie wordt gebruikt tijdens de eerste 10 jaar van de geïnstalleerde zonnepanelen, waarbij het opgeleverde vermogen minstens 90 kWh moet zijn.

Keurmerken
Bekijk de verschillende keurmerken. Wanneer een zonnepaneel beschikt over een keurmerk van bijvoorbeeld IEC of TÜV zit je al snel goed en weet je dat het zonnepaneel uitgebreid getest en goedgekeurd is.

Voordeling zonnepanelen kopen via Zonnepanelengids
Het vergelijken van verschillende typen zonnepanelen en zonnepaneelaanbieders zorgt ervoor dat je al snel tientallen euro’s bespaart. Op Zonnepanelengids.com kun je je gegevens invullen, waarna 6 zonnepaneelaanbieders uit jouw regio jou van informatie kunnen voorzien en je gratis een offerte kunnen sturen. Zo heb je meteen een duidelijk overzicht van zonnepanelen die aangeraden worden door experts en je krijgt ook nog eens de beste prijs, waardoor je zelfs met een klein budget zonnepanelen van hoge kwaliteit kunt aanschaffen en al snel veel geld bespaart.