Tuin (1)

De tuin vormt een essentieel element van uw woning, zeker in de lente en zomer zult u hier immers veel zijn! Wat is er fijner dan op een zwoele zomeravond te genieten van een glas wijn, een vuurkorf en de pracht van de in bloei staande planten in uw tuin? Ook in het voorjaar zorgen de opkomende tulpen en narcissen vaak voor een positief effect op uw humeur, door de vrolijke vorm en kleuren van deze voorjaarsbloemen. Helaas is het niet altijd even makkelijk om uw tuin op de juiste manier in te richten, waarbij u het hele jaar kunt genieten van uw tuin! Wij helpen u hier graag bij op weg. cottage-908455_1280

Het hele jaar genieten van uw tuin

Om het hele jaar te kunnen genieten van uw tuin, is het van groot belang om de bloemen en struiken in uw tuin in te delen op de periode dat ze bloeien. Voor het voorjaar kunt u bijvoorbeeld kiezen voor tulpen en narcissen, in de zomer bloeit een zeer breed scala aan planten en in de herfst kunnen uw struiken voor sfeer zorgen. Overigens heeft u in de herfst ook de prachtige herfstkleuren in uw tuin, mits u vanzelfsprekend een aantal bomen plant.

Naast het feit dat u ervoor dient te zorgen dat de planten op verschillende momenten in het jaar in bloei staan, is ook voldoende licht belangrijk. Licht zorgt niet alleen voor snelle groei van uw planten, ook maakt het de tuin een stuk groter voor uw gevoel.

Overige sfeerartikelen in uw tuin

Naast planten en bomen zijn tuinartikelen natuurlijk ook enorm belangrijk voor het aanbrengen van een sfeer in uw tuin. Denk bijvoorbeeld aan tuinartikelen als loungesets, tuinstoelen, tafels en andere artikelen. Deze artikelen kunnen bepalend zijn voor de sfeer die uw tuin uitstraalt. Natuurlijk is het niet gemakkelijk om deze artikelen zo maar ‘even’ uit te kiezen. De keuze is enorm en het overzicht is daarom vaak ver te zoeken. Tegenwoordig zijn er wel websites die online tuinartikelen overzichtelijk tonen, bijvoorbeeld de website van Fonteyn.

Bent u van plan om binnenkort of in de toekomst uw tuin aan te pakken? Zorg dan dat u de verschillende mogelijkheden met elkaar vergelijkt. Een offerte aanvragen voor tuinaanleg is aan te raden bij verschillende partijen, zodat u prijzen en kwaliteit kunt vergelijken.